kyrkvärdsbullar

november 11, 2007

Bullarna blev jättebra men jag ändrade dock på orginal-receptet lite, tog jordgubbssylt istället för apelsinmarmelad & jordgubbssaft istället för apelsinsaft. Dem blev nog inte sämre för det, alla tyckte om dem här hemma och de hade en ”gullig” smak enligt min bror! Det är ”orginal-mängden” av fyllning som står i receptet nedan, men det är bara att göra lite till, som jag gjorde! fyllning är aldrig fel.

ingredienser 48 bullar

50 g jäst
150 g smält smör
2 1/2 dl kaffegrädde
3 äggulor
4 msk strösocker
9 dl vetemjöl

fyllning
50 g smör
50 g kokosflingor
3 msk jordgubbssylt eller någon annan sylt
2 msk strösocker

pensling & garnering
1 uppvispat ägg
2 dl florsocker
5 tsk jordgubbssaft/ saft som passar till sylten

gör så här
Smula sönder jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull och tillsätt grädden.
Häll det över jästen och blanda tills jästen löst upp sig. Tillsätt äggulor, socker och mjöl. Arbeta degen tills den är blank och smidig. Ställ den övertäckt och låt jäsa i ungefär 30 minuter. Slå upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Kavla ut till en fyrkantig kaka och skär degen i fyrkanter, 7×7 cm. Blanda samman ingredienserna till fyllningen, lägg en klick på varje degruta och vik ihop dem till knyten. Lägg dem i formar och låt jäsa övertäckt i ungefär 40 minuter. Pensla dem med det uppvispade ägget och grädda bullarna 5-8 minuter, i 250 grader, mittenfalsen. Garnera de avsvalnade bullarna med florsocker utrört med saften. Voila, über-söta små kyrkvärdsbullar!

kyrkvärdsbullar 3

Lämna en kommentar