godisbullar

oktober 12, 2007

härliga bullar fyllda med mandelmassa och vaniljkräm!
de är inte särskilt svåra att göra så det är mycket lyx för lite möda.

ingredienser 10 st

3 1/2 dl mjölk
150 g smör
50 g jäst
1 dl strösocker
1/2 tsk salt
1 1/2 tsk kardemumma
1 ägg
10 dl mjöl

fyllning
2 dl vaniljkräm (se vaniljkräm-receptet el. använd marsán-sås m. mer pulver, så att det blir en kräm)
150 g mandelmassa

gör så här
Smält smöret i en kastrull och häll på mjölken. Smula sönder jästen i en degbunke och tillsätt socker, salt, kardemumma, ägg och det ljumma degspadet. Rör om tills jästen löst sig. Tillsätt mjölet lite i taget och arbeta degen blank och smidig. Låt jäsa i 5 minuter. Baka ut degen till runda bullar och lägg dem på en smord plåt. Tryck ett djupt hål med tummen i varje bulle och fyll hålet med mandelmassa och vaniljkräm. Låt bullarna jäsa i ungefär 40 minuter. Grädda i 250 grader i 10 minuter eller tills de fått fin färg och känns lätta. Pensla de varma bullarna med smält smör och doppa i strösocker.
njut sedan av de supersöta konditori-bullarna!

godisbullar

Lämna en kommentar