vaniljkräm
oktober 12, 2007
vaniljkräm till fyllningar eller annat man kan komma på att ha det till!
ingredienser
2 äggulor
2 dl kaffegrädde
1 msk strösocker
2 tsk potatismjöl
2-3 tsk vaniljsocker
gör så här
Blanda alla ingredienser förutom vaniljsocker i en kastrull. Sjud krämen under ständig vispning tills den tjocknat. Var aktsam så att krämen inte börjar koka, då blir krämen tunn.
Ställ krämen i ett kallt vattenbad och rör om då och då under tiden den svalnar. Tillsätt vaniljsockret när krämen kallnat. Fyll sedan massa goda bakverk med denna goda krämen!
oktober 12, 2007 at 6:48 e m
[…] 2 dl vaniljkräm (se vaniljkräm-receptet el. använd marsán-sås m. mer pulver, tills det blir en kräm) 150 g […]
december 3, 2007 at 6:15 e m
[…] mycket vaniljkräm [går utmärkt med marsán-sås, med mer pulver så det blir en kräm eller hemmagjord vaniljkräm. Gör efter behov, men det behövs rätt mycket om man vill ha välfyllda […]