vaniljkräm

oktober 12, 2007

vaniljkräm till fyllningar eller annat man kan komma på att ha det till!

ingredienser

2 äggulor
2 dl kaffegrädde
1 msk strösocker
2 tsk potatismjöl
2-3 tsk vaniljsocker

gör så här
Blanda alla ingredienser förutom vaniljsocker i en kastrull. Sjud krämen under ständig vispning tills den tjocknat. Var aktsam så att krämen inte börjar koka, då blir krämen tunn.
Ställ krämen i ett kallt vattenbad och rör om då och då under tiden den svalnar. Tillsätt vaniljsockret när krämen kallnat. Fyll sedan massa goda bakverk med denna goda krämen!

2 Responses to “vaniljkräm”


  1. […] 2 dl vaniljkräm (se vaniljkräm-receptet el. använd marsán-sås m. mer pulver, tills det blir en kräm) 150 g […]


  2. […] mycket vaniljkräm [går utmärkt med marsán-sås, med mer pulver så det blir en kräm eller hemmagjord vaniljkräm. Gör efter behov, men det behövs rätt mycket om man vill ha välfyllda […]

Lämna en kommentar